Vildtager: En Grundig Guide til Formål og Planter

I jagtens verden er vildtageren et afgørende element. Men hvad er formålet med din vildtager? Ønsker du at tiltrække bestemte typer vildt som hjortevildt eller fuglevildt? Eller er det vigtigere for dig at skabe dækning og en fødekilde? Måske vil du have en vildtager, der er attraktiv om foråret eller om efteråret og vinteren? Uanset dine ønsker er det essentielt at gøre sig disse overvejelser først, da de fleste vildtagere indeholder specifikke plantesorter, der er særligt gode til bestemte formål.

For eksempel vil nogle plantesorter blomstre og tiltrække en lang række insekter, som fasaner vil kunne nyde godt af i foråret og hen over sommeren. Samtidig har fasan og agerhønsekyllinger også brug for god forårsdækning fra rovdyr. Det vil derfor være fordelagtigt at vælge en planteblanding, der er specifikt sammensat til fugle.

Hvis du derimod ønsker at lave en vildtager til hjortevildt, skal der også tages stilling til forskellige ting. Ønsker du en attraktiv vildtager om foråret, eller ønsker du gode fødeemner om efteråret og vinteren? Det vil typisk kræve forskellige planteblandinger. Blandt hjortevildtet er der også forskel på, hvilke planter og sorter der foretrækkes. For eksempel vil råvildt have klare favoritter, som kronvildtet ikke tiltrækkes af i samme grad.

At have fokus på at vildtageren ser godt ud til bestemte tidspunkter på året, f.eks. 16. maj eller 1. september, kan være en strategi. Men problemet er, at man på disse tidspunkter tilfører sit revir fødeemner, når de naturlige fødeemner er i top. Derfor kan det være en god idé at vælge planteblandinger, der kan sås senere, som i juli-september. På den måde tilfører man attraktive fødeemner til reviret på et tidspunkt, hvor det naturlige indeks af fødeemner er faldende. Så giver man et boost til vildtet, når de virkelig har brug for det!

Vælg valuta/Select currency
EUR Euro